Informatie voor professionals

ZwangerWijzer: zorginstrument voor preconceptioneel advies

Als u beroepsmatig preconceptionele adviezen geeft, kunt u gebruik maken van ZwangerWijzer. Daar zijn geen kosten aan verbonden en u hoeft geen speciale software te installeren.
Het gaat als volgt: u vraagt uw cliënt om voorafgaand aan het gesprek ZwangerWijzer in te vullen. Dat kan uw cliënt gewoon thuis doen. Na voltooiing van de vragenlijst kan uw cliënt een overzicht van de individuele antwoorden in een PDF document printen en meenemen naar het kinderwens consult. Uw cliënt kan het eindresultaat ook opslaan op de eigen computer.
Het eindresultaat bevat:
- de geïdentificeerde risico’s;
- links naar meer informatie over deze risico’s (zie ook hieronder, bij ‘Informatie op maat’).

 

Schriftelijke ZwangerWijzer

Het verdient de voorkeur om de vragenlijst online in te vullen, maar er bestaat ook een schriftelijke versie van de vragenlijst van ZwangerWijzer. De online versie is ook een voorlichtingsinstrument. Het biedt de aanstaande ouders naast risico-identificatie ook uitgebreide informatie over de gevonden risico's.
ZwangerWijzer en de schriftelijke vragenlijst worden regelmatig geactualiseerd. Wij raden u daarom aan om de meest recente versie van de schriftelijke vragenlijst te gebruiken. U kunt hier de schriftelijke versies van ZwangerWijzer downloaden. Er zijn twee Nederlandse versies: één voor vrouwen met partner en/of bekende donor en één voor vrouwen zonder partner / met een anonieme donor.

Informatie op maat

De redactie van ZwangerWijzer heeft samen met de multidisciplinaire redactieraad informatie op maat ontwikkeld voor de cliënt. Deze sluiten aan bij de geïdentificeerde risico’s in ZwangerWijzer. Bezoekers krijgen deze informatie nadat zij de vragenlijst hebben ingevuld (op de resultaatpagina). De informatie op maat kan ook onderdeel zijn van een consult. U kunt deze informatie op maat hier downloaden.